Espai Petit Espai Guzman
Com organitzo un espai petit?
15 de gener de 2018
Inauguració Espai Guzmán
L’Espai Guzmán està inaugurat
19 de juny de 2018
Mostra-ho tot

La cuina: tenir-la endreçada és possible

Reforma cuina

Reforma Cuina

La cuina és segurament l’habitació de la casa on hi ha més trànsit. És on s’hi concentra més activitat de casa nostra, i per això, de vegades, tenir-la endreçada pot suposar tot un repte. Si ets dels o de les que gaudeix cuinant, segur que t’agrada fer-ho en una cuina que no sembli un camp de batalla. Si no ho ets, amb més motiu necessites una cuina que convidi a entrar-hi, oi?
La cuina està plena de racons on hi desem utensilis i menjar de tota mena. Cada racó té una funció específica, i hem d’aprendre a organitzar-nos. Comencem:
Primer de tot: on va cada cosa?
Sabem de sobres que a tota cuina hi ha focs, vaixella, olles, paelles, l’aigüera, el rebost, la nevera… Només ho hem de posar on toca. Primer consell: col·loca les olles i les paelles a prop dels focs. Moltes cuines actualment tenen una columna amb el forn i el microones integrats. Això fa que sota els focs hi hagi calaixos. Aquests són els calaixos que cal aprofitar per emmagatzemar les olles i les paelles. Si, en canvi, sota dels focs hi tens el forn, només cal que aprofitis l’armari o calaixos del costat per desar-hi aquests utensilis.
Seguim: la vaixella prop de l’aigüera o rentaplats. Quan hagis de desar els plats i gots nets ho agrairàs. També és interessant si tenim rentaplats, posar-lo al costat de l’aigüera. El camí que faran els plats bruts serà molt curt i t’estalviaràs embrutar innecessàriament.
Més: sobre l’encimera ens podem permetre deixar-hi algunes coses que fem servir diàriament. Per exemple, les espècies, l’oli, la sal o el vinagre. Així evitarem haver-ho de treure constantment del seu armari. També hi podem deixar els petits electrodomèstics que utilitzem cada dia: la torradora, la cafetera o la batedora si sou dels que esmorzeu batuts. Així els tindreu sempre a mà.

Cuina organització Organització cuina

 Espais concrets per a utilitats concretes
Imaginem per un moment que t’encanta cuinar sushi, o que ets fan de les creps, o que no pots viure sense el teu batut verd cada matí. Has pensat de guardar tot el que necessites per fer aquestes receptes en un lloc concret? Agrupar aliments, utensilis i fins i tot llibres de receptes per un moment concret de la teva setmana et facilitarà la feina a l’hora de posar-t’hi.
La nevera i el rebost, ben ordenats!
Mantenir les zones on guardem el menjar endreçades et facilitarà molt la feina a l’hora d’organitzar els menús diaris i també a l’hora d’anar a comprar, segur que gastaràs menys i no et caducarà el menjar sense que ni te n’adonis.
Alguns consells que funcionen en aquest aspecte són: organitza segons la freqüència d’ús dels aliments, fes la compra un cop a la setmana, i quan la desis, dedica una estona a mirar què hi ha allà al fons, utilitza el congelador amb el cap, intentant mantenir el mateix ordre que a la nevera (especialment perquè al congelador sovint s’acumula menjar durant setmanes!).
Com que no som experts en la conservació dels aliments, però creiem que és un aspecte a tenir en compte quan pensem en cuidar la nostra cuina, us deixem un article del blog More Than Feeding que explica solucions per ordenar la nevera de manera eficient.
I si estàs de sort i et toca fer la cuina nova…

Reforma cuina

Aprofita la oportunitat per treure el màxim rendiment de la teva cuina. No t’ho pensis dues vegades a l’hora d’invertir una mica més en la comoditat del teu dia. Una bona opció és pensar prèviament si necessites calaixos o ja en tens prou amb estanteries. També hi ha mil i una opcions si la teva tria són els calaixos. Com els que veus en aquesta foto, els calaixos poden ser extraïbles.
També és important que pensis en la mida dels mobles i el que hi ha d’anar dins. Si a casa sou colla i les olles i paelles són grans, necessitaràs uns calaixos grans.
El disseny de cuines ofereix moltíssimes opcions perquè estar a la cuina sigui una experiència gratificant, encara que no t’agradi cuinar ;).  Si encara et queda algun dubte de organitzar la teva cuina perquè sempre estigui com el primer dia, posa’t en contacte amb nosaltres, et donarem un cop de mà!

Et toca fer la cuina nova? Vine a veure’ns

 

 

 

 

 

 

×

Powered by WhatsApp Chat

×