Estrenem web, blog i Espai!
15 de gener de 2018
Reforma cuina
La cuina: tenir-la endreçada és possible
10 de maig de 2018
Mostra-ho tot

Com organitzo un espai petit?

Espai Petit Espai Guzman

Espai Petit Espai Guzman

Tots sabem que com més espai tenim, més coses hi guardem. Això fa que, sigui com sigui l’espai, sempre el trobem petit perquè no ens hi cap tot el que voldríem posar-hi. Tot plegat té solució, només es tracta d’evitar algunes males praxis que sovint fem i que ens faran sentir que tenim una mica més d’aire a l’ambient. Comencem?
1. Organitza l’espai de manera lògica
I qui no ho fa? Doncs us en faríeu creus! No es tracta d’amuntegar tot el que tenim, unes coses sobre les altres, es tracta de trobar la manera de desar-ho aprofitant espais que d’entrada no necessitem per a res més. Quins espais? Sota el llit, per exemple. És un espai perdut, que l’únic que fa és embrutar-se. Hi ha canapés molt pràctics que et donaran la opció de guardar moltissimes coses a sota del llit. Un altre: les parets. Què tal si en comptes de fer piles al terra, pengem unes estanteries a les parets i n’aprofitem l’espai? Hi ha estanteries tan boniques que no t’hi podràs negar…
2. Adapta els mobles a l’espai que tens
Sembla una obvietat però de vegades no és senzill ser conscient de l’espai de què disposes abans de comprar un moble. Agafa el metro, pren mides i crea un moble imaginari abans de comprar-lo. Com? Amb cinta de pintor. Imagina’t que vols comprar-te un sofà i una taula pel teu menjador. Amb el menjador buit, dibuixa al terra amb cinta de pintor, l’espai que ocuparien l’un i l’altra. Imagina’t com quedaria, si hi tens espai per caminar, si és suficientment còmode per veure bé la tele, etc.
3. Síndrome de Diògenes en un espai petit?
Malament! No s’hi val a tenir un menjador de 5m2 i 5000 llibres per guardar-hi. Hi ha equacions que no surten, i aquesta no surt, de cap manera. Sigues conscient del que tens i del que pots tenir. I de la resta, què en fem? Ho pots regalar, que sempre senta molt bé, o fins i tot ho pots revendre, avui dia hi ha moltes plataformes que t’ho permeten. També hi ha una opció fàcil que és llençar-ho. Aquí ja no ens hi posem, la decisió és només teva.
4. Prioritza la comoditat
És molt bonic penjar quadres i posar alfombres, sí. Però de vegades potser no és útil. Si tens un espai petit, evita omplir les parets amb elements decoratius i fes-les servir per emmagatzemar. I per què parlem de les alfombres? Doncs perquè els espais petits volen aire i no estar massa carregats. Alfombres, parets de colors llampants o foscos… faran que el teu petit espai encara es vegi més petit. Així que, parets clares i terres lliures!
5. El més important ets tu
Com en tot, el que realment importa és com et sents tu. I al final això és un joc d’anar provant. També t’has de permetre equivocar-te, només així aprendràs el que no s’ha de fer. Prova, tria, remena i canvia. Gaudeix de casa teva, per petita que sigui!
En vols més? Vine a veure’ns i en continuarem parlant.

 

×

Powered by WhatsApp Chat

×