Inauguració Espai Guzmán
La tornada: algunes novetats!
3 de setembre de 2018
Armaris i vestidors
I ara també… armaris i vestidors!
24 d'octubre de 2018
Mostra-ho tot

Els colors: quins em convenen?

combinacio de colors cuines
És hora de fer un canvi al teu menjador però no saps ni per on començar? Fas obres al bany i vols oblidar-te dels colors que hi ha hagut fins ara? Trobar els colors ideals de vegades sembla molt complicat però t’assegurem que no ho és. Si continues llegint aquest post veuràs que el teu problema té fàcil solució.
El primer pas, i gairebé l’únic: la paleta de colors
Efectivament, triar la paleta de colors és el gran pas que has de donar per trobar la millor opció per a casa teva. Quan decideixes uns colors automàticament n’estàs descartant la majoria. Amb la paleta de colors triada et serà molt més senzill de trobar la pintura, les rajoles, els mobles, els elements decoratius… Els teus ulls només veuran un petit percentatge de tot el que hi ha al mercat. Comencem veient quins tipus de colors tens per triar?
Els tons càlids
Els colors càlids, com els grocs, taronges, vermells o terra, són els colors que ens aporten més optimisme. Energia, llum, creativitat… Quedaran rodons al teu menjador, a la sala d’estar o a la cuina. En definitiva, a llocs on hi facis activitats que tinguin a veure amb el teu temps lliure o activitats en família i amb els amics.
Seguim: els tons freds
Pels tons freds, com ara blaus, verds o morats, es recomanen llocs on s’hi hagi de descansar, com el dormitori. Transmeten relaxació, tranquil·litat, contacte amb la naturalesa… També són colors que faciliten la concentració, per tant, adequats per espais de treball com estudis o despatxos.
I acabem: els tons neutres
El beige, els blancs o els grisos són colors molt semblants als tons freds pel que fa al que ens transmeten. Pau, puresa, netedat… Són molt adequats, per exemple, per les zones de bany.
Ja tenim la nostra paleta de colors, i ara què?
Ara només hem de saber com aplicar-la a casa nostra. Hem resumit uns quants consells que t’acabaran de fer decidir:
– La mida de l’habitació és clau a l’hora de triar color. Les habitacions petites i els colors foscos no són la millor opció.
– Relacionat amb aquesta última idea, és interessant que quan triem unes tonalitats concretes, ens plantegem la possibilitat de contrastar-les amb petits detalls que marquin la diferència. Aquí no importa tant la mida de la cuina si els detalls de colors foscos o vius són només això: detalls. Per exemple, aquesta cuina amb tons neutres però amb detalls d’un verd molt viu.
contrast colors cuines
– També és interessant tenir en compte la orientació de l’habitació i la llum natural que té. Una habitació amb força llum natural accepta més colors foscos que la resta.
– Per acabar, un consell molt nostre: si t’agrada, posem pel cas, el vermell, fes-ho vermell. Una obra o reforma no es fa cada dia. Vés a saber quan tindràs l’oportunitat de posar vermell a aquella habitació que tan t’agrada. Si tens en compte els consells que hem escrit, atreveix-te, és casa teva!
Què et sembla? Ho tens més clar o vols que n’acabem de parlar?

Vine a veure’ns

×

Powered by WhatsApp Chat

×